Te weinig

Na de afstraffing van vorige week was het vandaag tijd voor de 2e bekerwedstrijd. Tegenstander was RKAVV 16-1. Volledig omgekleed werd er op de afgesproken plaats en tijd verzameld. Na een ritje van ruim 40 minuten kwamen we aan op het prachtige sportcomplex in Leidschendam. Op veld 6 konden we na een korte warming up starten met de wedstrijd. Na een paar minuten werd al duidelijk dat deze tegenstander niet hetzelfde niveau had als die van vorige week. Na wat speldenprikjes kon uiteindelijk Mouaad zijn debuut goal maken voor Sportlust.

Niels had na zijn sterke optreden van vorige week ook vandaag er erg veel zin in. De ene rush na de andere volgde, en zo kon hij na 20 minuten de tweede binnenschieten.  Kans na kans volgde voor de 16-2 maar we waren erg slordig in de afwerking. Af en toe kon de thuisploeg eruit komen. Gelukkig was Boris geheel bij de les en neutraliseerde de pogingen. Op een schot had hij geen passend antwoord.

Met een 1-2 voorsprong gingen we aan de limonade.  Eigenlijk hadden we met ruimere cijfers moeten voorstaan, maar de scherpte ontbrak een beetje. Dit was ook wat er werd verteld tijdens de rust. De 16-2 doet zichzelf veel de kort met een doelpunt verschil. De tweede helft zouden we zo doorgaan en nu wel de doelpunten gaan maken.

Het spelbeeld werd echter anders dan was afgesproken. De thuisploeg ging wat verder van het eigen doel af spelen en door wat omzettingen achterin, werden we een beetje verrast en konden we binnen 10 minuten 2 tegendoelpunten noteren.  Dit was het moment dat (volledig onnodig) de koppies gingen hangen en kon de tegenstander er nog 2 maken. Dit was het moment dat Mouaad weer een sprankje hoop terugbracht.

Nado had een ongelukkige middag. Waar afgelopen seizoen bijna elke poging raak was, lukte het vandaag niet. Af en toe pure pech op het moment dat hij wilde afmaken. Maar er waren er meer die moeite hadden om het net te vinden. Helaas werd er niet gescoord en eindigde dit duel in 5-3.

Wie de wedstrijd niet heeft gezien denkt waarschijnlijk dat het een makkelijke overwinning voor de thuisploeg was. Mede door de geweldige keeper van RKAVV, die onmogelijk vast in dit team kan zitten, werd het onbedoeld spannend waarbij de thuisploeg net aan het langste trok. De 16-2 heeft vandaag laten zien dat het wel degelijk goed kan voetballen. Het biedt in ieder geval weer veel perspectief voor volgende week.