Corona perikelen

De “mindere periode” die de JO16-2 nu doormaakt heeft alles te maken met corona perikelen. Waar de dinsdag training compleet was vervallen door ziektes en uitvallen vanwege uitstaande testresultaten en donderdag slechts door 8 man bezocht, moest er zaterdag wel gewoon gespeeld worden.  Gelukkig konden we met de hulp van de 17-2 met net 13 man uiteindelijk weer de Zegveldse wei in tegen SIVEO JO16-1.

Mike had hier en daar nog wat herinneringen liggen op sportpark de Beemd. “Hoe” dat maakt niet uit, als er maar gewonnen zou worden was zijn credo vandaag. Ondergetekende was net op tijd om het 1e fluitsignaal te horen. Vol vertrouwen werd de weg naar voren ingezet. De 1e kansjes ontstonden al snel en eigenlijk was het wachten op de 1e treffer van de Roodwitten.

Tot aan de rust had de Woerdense formatie geen enkele moeite om overeind te blijven. Toch was het de thuisploeg dat op slag van rust nog toe sloeg. Met de gedachte al bij de limo lieten we ongehinderd de aanvaller van de Zegvelders op gelegenheidskeeper Simon afgaan. Simon was kansloos en de ruststand was slechts 1-3. De JO16-2 had veel kansen nodig om deze 3 doelpunten te maken.

In de rust een herhaling van het praatje van een paar weken ervoor. We maken het ons elke week zo vreselijk moeilijk door niet voldoende afstand te nemen. Dat was ook direct de waarschuwing! Als je SIVEO er nog een laat maken, gaat het weer onnodig spannend worden. Binnen 5 minuten had de thuisploeg zijn aansluitingstreffer. De supporters van de thuisploeg gingen er weer voor zitten.  Echter was het na 5 minuten al uit met de pret. Met een verschrikkelijk harde kegel van afstand maakte Wouter een einde aan het Zegveldse sprookje.

Dit werkte bevrijdend voor de JO16-2 en zo konden we de eindstand naar 2-6 tillen. Mike had nog even het idee dat hij in een geel shirt speelde want op een 2-3 stand mocht hij aanleggen voor de strafschop. Sportlust heeft inmiddels een rekening gehad van SIVEO voor een nieuwe bal.

De JO16-2 heeft de weg naar boven ingezet, en de vorm weer een beetje gevonden. Deze kon niet op een mooier moment komen met de komende thuiswedstrijd voor de boeg tegen buurman en aartsrivaal VEP.