welkom op de website van Sportlust JO16-2

De potjes geluk uitverkocht

Met de kater van de afgelopen week nog in het achterhoofd, ging de 16-2 vandaag op bezoek bij cvc Reeuwijk de trotse koploper van de competitie. De afgelopen weken waren de potjes geluk altijd net uitverkocht als wij aan de beurt waren in de winkel. Dit zal ook wel blijken uit dit verslag.  Met weer 2 man van 17-2 als welkome aanvulling stonden we met 14 “fitte mannen“ aan de aftrap.

De laatste keer waren we op ditzelfde veld een jaartje of 2 geleden met 6-0 naar huis gestuurd. Dit was toen met een hele harde wind. Vandaag prachtig mooie omstandigheden. Strakblauwe lucht en niet te warm. De 16-2 had er zin in vandaag.

Om 9:30 ging de wedstrijd van start en al snel bleek de koploper zeker niet onklopbaar was. Na een paar keer net niet, was het wel raak in de 10e minuut. Niels kreeg een enorme heupzwaai op het middenveld. De scheidsrechter besloot ondanks dat hij het wel gezien had, niet te fluiten voor een overtreding. Het voordeel was er niet echt en de thuisploeg dacht er snel uit te breken.  Wij konden dit echter voorkomen en de linksback van de thuisploeg enigszins in paniek speelde perfect de vrijstaande Nado aan. Hij faalde niet oog in oog met de keeper.

Niet veel later werd een corner niet goed verwerkt, en werd de bal in het doel gewerkt door een Sportluster die de bal hard tegen zich aan kreeg van dichtbij. Even leek de 16-2 het spoor bijster en had het moeilijk. Nado werd na een half uur in staat gesteld om de 1-2 aan te tekenen. Dit bracht wat rust voor de 16-2 en zonder verder in de problemen te komen werd de rust gehaald.

In de rust keken we elkaar aan met een tevreden blik. Het liep eigenlijk prima. Afgesproken werd om gewoon zo door te gaan. Dat we dit seizoen grossieren in “rare” tegendoelpunten is een voldongen feit. Een ongelukkige aanname in het 5 meter gebied en een spits van de thuisploeg zonder schietvrees waren de ingrediënten voor de 2-2. De thuisploeg kon niet lang genieten van de gelijke stand. Binnen de kortste keren kon Mike een corner knalhard binnen koppen. We stonden weer voor.

Ook wij konden maar kort van onze voorsprong genieten en zo was het weer ietwat ongelukkig 3-3. Dit beloofde weer een krankzinnige wedstrijd te worden. Helaas leek deze gelijke stand ons Waterloo te worden.  We kregen weer 2 onnodige doelpunten tegen. Met nog 20 minuten te gaan werden de laatste wissels gedaan en probeerden we er nog een slotoffensief uit te gooien. Helaas zat het niet mee. Wat er ook geprobeerd werd, de bal wilde er gewoon niet meer in.  Moegestreden vielen de Sportlusters op het veld na het laatste fluitsignaal. De thuisploeg had de overwinning op het tandvlees over de streep kunnen trekken. Helaas kwamen wij net te kort. Weer gaven we binnen 10 minuten weg wat we in 50 minuten op hadden gebouwd. Wekelijks wordt het spel beter, dus zit er nog steeds rek in de 16-2. Wel is het belangrijk om gemaakte afspraken na te komen.